ČISTILNE NAPRAVE

Čistilna naprava tip ACTIVE 01000 DG (proizvajalec Spea Ambiente) za 2-5 oseb samo:
1.590,00 EUR oziroma možnost nakupa do 60 obrokov.

Prva stopnja prečiščevanja v prvi enoti je mehansko čiščenje, kjer se trdne snovi posedejo, medtem, ko olje, maščobe in lažji delci splavajo na površje. Od tam gre umazana voda v drugo enoto, kjer poteka biološko čiščenje. Gre za razgrajevanje organskih snovi. V tej enoti so posebni mikroorganizmi (aktivno blato), ki se prehranjujejo z umazanijo in jo tako razgradijo. V to enoto dovajamo tudi precejšnjo količino zraka v katerem je tudi kisik, ki še dodatno pospeši delovanje mikroorganizmov. Druga enota deluje tudi kot usedalnik, kjer se voda še dodatno prečisti s posedanjem. Od tu pa je prečiščena voda speljana v ponikovalnico, v reko ali kam drugam nazaj v naravo.

Cena vključuje DDV in dostavo, po potrebi pa nudimo tudi celotno vgradnjo z izkopom.

Čistilne naprave so proizvedene v skladu z Evropskim standardom EN 12566-3.

K1V Čistilne napraveOFF

Izdelane so iz visoko kvalitetnega PE-HD materiala s pomočjo vrtilne tehnike, z debelino stene 10-12 mm, katera zagotavlja izredno dolgo življenjsko dobo in odpornost na agresivne medije.
Naprava je opremljena s pokrovoma DN600, vhod in izhod iz naprave pa je zagotovljen s PVC cevmi premera DN125 ali DN160. Naprava ima tudi priključek za zračno luknjo.

PDF KATALOGI
EKOLOGIA-K-V-Systems

RASTLINSKA ČISTILNA NAPRAVA

Sedimentacija je usedanje trdih delcev, ki se izločajo iz odpadne vode in se nalagajo v notranji konusni posodi za usedanje.

Pladnji oziroma rastlinske posode so namenjene za nasaditev rastlin, ki se uporabljajo za sekundarno čiščenje odplak.

Sekundarna obdelavo vode, dobimo z uporabo rastlinskih esenc. Rastline in njihove gosto prepletene korenine prav tako prispevajo k dodatnemu čiščenju odpadne vode. Ravno tako se razvijejo bakterije, odgovorne za čiščenje. Sistem varuje čiščenje pred nizkimi zimskimi temperaturami, poleti pa ohranja pred neprijetnimi vonjavami in žuželkami.

ČISTILNA NAPRAVA ZA AVTOPRALNICE

ČISTILNA-NAPRAVA-ZA-AVTOPRALNICO-K-V-Systems
PDF KATALOGI

Voda iz avtopralnih objektov, v kateri poteka normalen proces čiščenja (razen deloma razvoskanje) običajno vsebujejo pesek, blato, različne materiale, detergente in ostanke proizvodov sušenja in poliranja, ogljikovodike in sledi kovin.

Ti sistemi so sestavljeni iz koraka predobdelave, ki jo na splošno izvedemo v dveh rezervoarjih, pri kateri poteka ločevanje s pomočjo težnosti, trdnih delcev in olja.

Biološka faza obdelave in filtracija se vrši v tretjem rezervoarju. Z postopkom umetno pihane biofiltracije vnos kisika omogoča aktivno biomaso. Voda prečka rezervoar od zgoraj navzdol, medtem ko zrak piha v nasprotni smeri. Del biomase ločen od nosilcev se transportira do končne enote – sedimentacije. S tem se izognemo praznjenju kakršnih koli trdnih snovi.

instagram-icon-kv-systems
bolha-k-v-systems
boniteta-kv-systems